A megfelelő működés érdekében cookie-kat használunk. Az oldal használatával elfogadod az Adatvédelmi tájékoztatót.

Táska művészi nyomattal - Mona Lisa

Most éppen nagy divat a művészi nyomatokkal díszített táska - de mi nagyon szerencsések vagyunk, nem kell megvennünk jó drágán, hiszen könnyen el tudjuk készíteni :-) Néhány hozzáillő kiegészítővel, nagyon trendik leszünk :-)
A minta rögzítéséhez többféle technikát is használhatunk: decoupage, kép transzfer, vagy akár ragasztófátyol.

A terméknél a Részletekre kattintva kiválaszthatod, hogy a mintát decoupage-papírként, vagy tükrözve, transzferpapírként szeretnéd-e használni és mi azt a változatot küldjük. 

Decoupage esetében a klasszikus textil decoupage ragasztólakkot használhatod, amit teljes száradás után le kell vasalni sütőpapíron keresztül.

Transzfer esetében a kép transzfer gél a legjobb választás. A mintát is és a textilt is le kell kenni a géllel, majd nagyon jól ráragasztani a textilt a felületre és hagyni tökéletesen megszáradni (hajszárítóval siettethető). A papír fonákát be kell nedvesíteni és ledörzsölni a papír fehér részét, egészen addig, ameddig elő nem tűnik a minta. Nem szabad nagyon sok vizet használni! Minden papírréteg eltávolítása után meg kell szárítani, hogy lássuk mennyi fehér hártyavékony réteg van még a felületen. Amikor teljesen eltávolítottuk, csiszolópapírral a papír széleinél meg kell csiszolni, mert ott nem biztos, hogy mindenhol maradéktalanul leragad, majd le kell kenni egy réteg kép transzfer géllel és hagyni megszáradni. Végül sütőpapíron keresztül bele kell vasalni.

A táska fülét és hátlapját bármilyen textilfestékkel meg lehet színezni. (Ezeket szintén bele kell mad vasalni!)

A munkánk során feltétlenül javasoljuk a műanyag alátét használatát - 3 db-os szettet készítettünk ehhez, különböző méretű textilekhez.

Ragasztófátyol - decoupage-papír alá használd! Egyszerűen csak méretre kell vágni és sütőpapíron keresztül a textilre kell vasalni a mintát.

Az oldal tetejére