A megfelelő működés érdekében cookie-kat használunk. Az oldal használatával elfogadod az Adatvédelmi tájékoztatót.

Rózsamintás teafilteres doboz - leírással

rózsamintás teafilteres doboz decoupage technikával

A legújabb decoupage-papír kollekciónkkal készült ez a teafilteres doboz, amihez a filtereket is be lehet egyenként csomagolni, kis üzenettel ellátva.
A dobozhoz kedvezményes csomag is készült, ami ide kattintva rendelhető meg. A kedvezményt most meghosszabbítottuk szept. 20., éjfélig. (A kapcsolódó ajándéksorsolás is ezt követően lesz.)

A doboz díszítéséhez egyszerű technikákat használtam, néhány kiegészítővel kombinálva.

A decoupage-papír család kétféle papírt tartalmaz:
- rózsamintás háttérpapírok, nagyobb felületek bevonásához,
- a teafilterek egyedi csomagolásához kivágható kis borítékokat tartalmazó mintaív, vastagabb papírból

DOBOZ DÍSZÍTÉSE

1. először leszereltem a doboz zárját
2. a dobozt lekentem akril alapozóval és megszárítottam
3. méretre vágtam a papírt = doboz fedlap mérete + fél-fél cm minden oldalon (ezzel a papírral dolgoztam)
4. felragasztottam a benedvesített papírt, majd teljes száradás után csiszolópapírral eltávolítottam a lelógó részeket. A felület akár most is lakkozható, pl selyemfényű dekor lakkal.

Papír felragasztása nagyobb felületre - film ide kattintva

5. összekevertem kb egy-egy púpos evőkanálnyi (de kevesebb is elég lesz) 3D port: finom + durva, majd homokszínű Dekor Paint Softot adtam hozzá (annyit, hogy egy könnyen kenhető pasztát kapjak)
6. spatulával (festőkés) felkentem a masszát a doboz oldalaira
7. teljes száradás után ében színű lazúrral átkentem a teljes felületet, de azonnal le is itattam a fölösleget
8. durva ecsettel, satírozó festéssel fehér akrilfestéket vittem a strukturált felület felszínére, elkerülve, hogy a festék a mélyedésekbe jusson
9. a doboz belsejét és alját szintén ében színű lazúrral kentem le

DOBOZFEDÉL KIEGÉSZÍTŐ DEKORÁCIÓJA

Egy karton chipboardból készített, lépcsőzetes dekoráció került a doboz fedelére. A lapok használhatóak külön-külön is, de egymásra ragasztva különleges díszítést kapunk.

A lapok összeragasztásához oldószeres ragasztót javasolok! (pl. Technokol Rapid)

A négy lapot összeragasztottam, majd erre került egy dekoratív chipboard is, amit ollóval könnyen az alap méretére vágtam.

A teljes felületet lefestettem matt fekete akrilfestékkel, majd foltosan homokszínű Dekor Paint Softtal. Száradás után kevés fehér akrilfestéket satíroztam el a felületen (ez azért kell, hogy színezhető legyen). Nagyon-nagyon kevés kék lazúrt kentem ide-oda, foltokban. Végül csillogó vaspasztával vettem vissza a színekből, szintén finoman, satírozó mozdulatokkal felkenve - és persze, nem mindenhová!

A dekorációt a fedélre ragasztottam, de előtte tettem alá egy 2 cm széles, vintage rózsaszín szatén szalagot (kartonragasztóval rögzítettem). 

A legvégén erre egy fém fogantyút ragasztottam (Ékkő ragasztó).

TEAFILTEREK DÍSZCSOMAGOLÁSA

A mintaívünk segítségével kis borítékokat készíthetünk a teafilterek becsomagolásához, ráadásul pillanatok alatt. A boríték hátlapján van egy kis írható terület is, ha egyedi üzenetekkel látnánk őket el.

A borítékokat csak ki kell vágni a mintaívből, behajtogatni a jól látható vonalak mentén, majd összeragasztani az élüknél. Javasolt ragasztó: 20 ml-es csőrös Expressz ragasztó.

... és kész is van a teljesen egyedi ajándék :-) ... 

 

Az oldal tetejére