A megfelelő működés érdekében cookie-kat használunk. Az oldal használatával elfogadod az Adatvédelmi tájékoztatót.
Menü

Porpasztell kréták

A pasztellkréták többféle technikához is használhatóak a hobbi festés, dekorálás területén is, pl. a foamiran virágok színezéséhez, hátterek megfestéséhez, vagy a mixed media alkotásokhoz.
A festékszemcsék kötőanyag nélkül, kizárólag a felület bolyhossága, érdessége révén tapadnak meg. Hatása nagyban függ a felhasznált felület milyenségétől, ami szétporlasztja a rudakká préselt pasztellkrétát.  

A lágyabb vagy erőteljesebb felhordás különböző árnyalatokat eredményez, a színek magán a felületen is keverhetőek. A por szétdörzsöléséhez a pasztellkrétát közvetlenül is felvihetjük a felületre, eldolgozásához használhatjuk az ujjainkat, ecseteket, rongyot, papírdarabot, nedves kéztörlőt, stb.

A pasztell általánosságban gyengén tapad az alaphoz, de ez teszi lehetővé a színek összemosását a felületen, javítását, de ugyanezért kerülni kell a túl vastag rétegben való alkalmazását is. A leporlás úgy akadályozható meg, hogy a felületre ún. fixatív spray-t permetezünk. Ez kisebb-nagyobb mértékben megváltoztathatja a színárnyalatokat, ezért a fixáló lakk nem lehet bármilyen - ha ragaszkodunk az eredeti színekhez.

 A PANNONCOLOR Pasztellkréták kézműves technológiával készülnek, magas minőségi pigmentekkel. A magas pigment tartalomnak köszönhetően a színek élénkek, magas fényállósággal és fedőképességgel rendelkeznek. 

Rendezés:
Nézet:
Grafikai rajzok rögzítésére szolgáló alkoholos lakk. Gyorsan szárad.
Cikkszám: 27-26067020
2.550 Ft