A megfelelő működés érdekében cookie-kat használunk. Az oldal használatával elfogadod az Adatvédelmi tájékoztatót.

Kezdjük az alapoktól, on-line foglalkozások - itt tartunk most

Már hat foglalkozáson vagyunk túl, de akár úgy is írhatnám, hogy még csak hat alkalommal találkoztunk keddenként az esti on-line foglalkozásokon (+ egy közel két órás közös konzultáció is volt, ahol részletesen kielemeztük a munkákat).
A beküldött házi feladatokból is jól látszik, hogy milyen mértékű a változás. Erre jó példa a képen látható két munka, ami nagyon jelentős fejlődést és minőségi különbséget mutat úgy, hogy a készítője esetében szinte nulláról indultunk.
Ez hogyan lehetséges?

A recept nagyon egyszerű:
- ennyit számít, hogy tényleg az alapoktól induljunk
- nem egy tárgyat (meghatározott technikákkal) tanulunk meg elkészíteni, hanem sokkal inkább koncepcióban gondolkodunk.
A tárgyak díszítése (decoupage-, vagy bármilyen más dekorációs technikával) nem csak az alapanyagok felhordását, vagy a ragasztástechnika megtanulását jelenti. Ez mind csak a kezdet ... A technikákat és alapanyagokat alá kell tudnunk rendelni az elképzelésünknek, vagyis léteznie kell egy koncepciónak (és nem mellesleg egy szemléletnek), hogy kb hová is szeretnénk eljutni, hogy nézzen ki majdan a díszített tárgy.
Egyetlen darabot elkészíteni egy foglalkozáson, mintadarab alapján, részletes útmutatókkal, bár olykor időigényes, de mégiscsak egyszerű. De önállóan dolgozni ... ez egy teljesen másik történet ...

Ez a legnehezebb!
(Ezt oktatni sem könnyű, csak irányt lehet és kell mutatni.)

A "hagyományos" foglalkozásokhoz képest, ez a mód lehetőséget ad arra, hogy folyamatában kielemezzük a munkákat, hogy visszajelzést tudjak adni arról, hogy min kellene javítani és hogyan. Ez másképp nagyon nehezen lenne kivitelezhető.

Szóval, itt tartunk most: 
- megtanultuk az első lépéseket, több variációban
- megtanultuk a hozzájuk szükséges alapanyagokat, eszközöket és alapvető technikákat
- ezek birtokában pedig már elkezdhettünk beszélgetni a koncepcióról, a díszítés megkomponálásának folyamatáról.

Tartalomhoz tartozó címkék: foglalkozás
Az oldal tetejére