A megfelelő működés érdekében cookie-kat használunk. Az oldal használatával elfogadod az Adatvédelmi tájékoztatót.

Dekoratív panel konyhába, de akár képkeret is lehet

Egyéni foglalkozáson készítettük ezt a dekorációt egy MDF lapra, kétféle szalvéta felhasználásával - lépésről-lépésre.

Nagyon egyszerű lépésekből áll, ezért bárki hozzáfoghat.

1. kend le az alapot akril alapozó festékkel, 1-2 rétegben, hogy ne legyen foltos a felület (szalvétát fogunk rá ragasztani)
2. tépj el egy papírt, hajlítható kartont pl. és tegyél rá nem túl vastag rétegben gesso alapozó pasztát, fehér színben - egyelőre csak az egyik oldalára. Ezt legkönnyebben fém spatulával, festőkéssel teheted meg. Tedd félre és hagyd száradni.
3. ragaszd fel a szalvétát a helyére. Több kisfilmben is bemutattam már, hogyan lehet ráncmentesen szalvétát ragasztani - próbáld ki ezt a módszert (eddig még mindenkinek ment első próbálkozásra)
4. fesd körül a szalvétát viktoriánus rózsaszín lágy dekorfestékkel (Dekor Paint Soft)
5. ragaszd fel a gessoval bevont papírt és hajlítsd, pöndörítsd tetszés szerint. A gesso NE legyen még tökéletesen száraz. Ha megtaláltad a megfelelő pozíciót, akkor kend le ismét gessoval (immár a felhajtott részt is) és száríts rá hajszárítóval, majd várj a teljes száradásig. A papír felragasztásához használhatsz vékony réteg hobbiragasztót. Amire ennél a résznél figyelned kell az, hogy várd ki a teljes száradást, ami több óra is lehet.
6. a kunkori rész "színére" egy apró rózsamintás szalvétát választottunk, matt decoupage ragasztólakkot használtunk. A "fonákjára" a sütis szalvéta egyik oldalát, amin apró pöttyök vannak.
Miután megszáradt, organza szalagot ragasztottunk rá - van egy vintage színekből álló kollekciónk 1,5 cm-es organza szalagokból, a színek nagyon szépek! Erre egy kis chipboardot (karton dekorációt) ragasztottunk.
7. A szalvéta köré egy keretet készítettünk, szintén chipboard, csíkminta, amit méretre kellett szabni. Ez könnyen megtehető egy sima ollóval (ez pl az egyik előnye a karton dekorációknak, hogy egyszerű az aktuális munkánkhoz igazítani. Fehér színűre festettük - még felragasztás előtt. Ez utóbbira alkalmas a Technokol Rapid, piros (!), vagy a szilikonos hobbiragasztó (ez egy relatíve új termékünk, nagyon jó, erős kötést ad, víztiszta - olyasmi, mint a ragasztópisztolyos változat, csak nem forró).
8. Néhány gyöngyházszínű strasszt is ragasztottunk a keretre. Ha ezt megelőzően lakkoztad, akkor ragasztót is kell használnod hozzá (pl. az előbb említetteket).
9. Végezetül néhány papír rózsafejet is tettünk rá - ezek egy kacatos doboz mélyéről vannak - de ide kattintva találsz nagyon aranyos rózsabimbókat, csak kisebb méretben. Ezek szintén papírból vannak és a kidolgozásuk igazán szuper!

A szalvéta helyett használhatsz pl. fényképet is!

Az oldal tetejére